Várostörténeti kerékpártúra Nyíregyházán

Szabolcsihír | 2024. 05. 14. | 11:41:35
Helyi finomságokból csemegézhetnek és minőségi kézműves alkotások közül válogathatnak.
Várostörténeti kerékpártúra Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A városnaphoz kapcsolódóan izgalmas biciklitúra indul május 18-án Nyíregyháza felfedezésére. A Középkori Templomok Útja Egyesület és a Nyíregyházi Turisztikai Iroda által szervezett várostörténeti kerékpártúrán Nyíregyháza tereit, emlékműveit, templomait és ikonikus épületeit ismerhetik majd meg az érdeklődők.

– A közel 40 kilométeres túrát elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni Nyíregyháza történelmével, kulturális és természeti örökségével – mondta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A látnivalókat térről térre fedezhetik fel a résztvevők: a Kossuth térről indulva a Hősök tere, a Bessenyei- és Benczúr tér, majd a Luther tér meghatározó épületeiről tudhatnak meg érdekes történeteket, idegenvezető segítségével.

A belvárosi körtúrát követően a Sóstói-erdő ösvényein haladva Sóstógyógyfürdő felé indul majd a csapat, a Sóstói-tó megkerülése után pedig Nyírtura 15. században épült templomát is megcsodálhatják. A túrázók a kerékpártúra végén a Kossuth téren zajló Helyi Termék Fesztiválon a legkiválóbb helyi finomságokból csemegézhetnek és minőségi kézműves alkotások közül válogathatnak.

Indulás: május 18. (szombat) 9:00 óra
Nyíregyháza, Kossuth tér  Gyülekező: 8:30 órától

További információk és jelentkezés:
E-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com

Telefon: +36 70/933-9820

www.oroksegtura.hu