Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elpusztult a világ legidősebb kutyája

| 2017. 08. 28. | 13:44:00
Emberi években számítva 189 éves volt.
Elpusztult a világ legidősebb kutyája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elpusztult a világ legidősebb kutyája - legalábbis úgy tartják, hogy a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház hűséges házőrzője, Buksi a csúcstartó.

A vendégház Facebook-oldalán adta tudtul a szomorú hírt, miszerint "Buksi a világ legöregebb kutyája 2017 augusztus 26-án este eltávozott az örök vadászmezőkre."

A ma.hu még tavaly azt írta, hogy gazdája elmondása alapján még édesapja kapta a kutyát 1992-ben, aki már akkor is 2-3 éves volt, így tavaly már 26 éves volt.

Buksi, az idén már 27 - emberi években 189 - éves, husky-keverék Buksi Sárrétudvariban élt. A szakembnerek azt sem tzárták ki, hogy sakálvér is csörgedezik az ereiben. A figyelem középpontjába akkor került, amikor a világ legöregebb kutyája, az addigi ausztrál rekorder tavaly 30 éves korában kimúlt. 
Buksitól akkor egy etológus DNS-mintát vett, hogy kiderítse a korát, ugyanis a korábbi oltási papírjai már nem álltak rendelkezésre, gazdája édesapjának halála után elkeveredtek, így Buksinak nem volt esélye bekerülni a Rekordok könyvébe.

A táplálkozásáról annyit elárult a gazdája, hogy tápot sosem kapott, a nyers hús volt a kedvence. Életének utolsó időszakában a könnyebben megrágható csirkefarhát szerepelt az étlapján. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés