Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Robbantással fenyegetőzött

| 2016. 07. 15. | 21:35:00
Egy 17 éves fiú tartotta rettegésben a mátészalkaiakat.
Robbantással fenyegetőzött
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másfél hét alatt három alkalommal hívta a rendőrséget ismeretlen telefonáló azzal, hogy Mátészalkán bomba fog robbanni. Az utolsó hívást július 14-én este 10 óra előtt fogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Tevékenység- irányítási Központja.

A telefonáló azt állította, hogy egy óra múlva bomba fog robbani két mátészalkai panelház tetején. A rendőrök lezárták a környéket, a lakásokból kitelepítették a lakókat és tüzetesen átvizsgálták az épületeket, de robbanóanyagot nem találtak.

A közveszéllyel fenyegető férfi korábbi hívásai során egy mátészalkai üzletet, valamint szintén egy panelházat jelölt meg a robbantás helyszíneként. A rendőrség minden alkalommal átvizsgálta az épületeket és a környéket, de robbanóanyagot egyik alkalommal sem találtak.

A rendőrök július 15-én délelőtt Mátészalkán elfogták a feltételezett elkövetőt. A 17 éves mátészalkai fiú beismerte, hogy ő tette a valótlan tartalmú bejelentéseket. Elmondása szerint maga sem tudja, miért követte el a bűncselekményeket. A három rendbeli közveszéllyel fenyegetés elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatott fiatalkorút a Mátészalkai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hasonló esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított eljárás gyakran tetemes összegű költségeit is a bejelentőre terhelheti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés