Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dohánycsempészésre átalakított sárkányrepülőt találtak ukrán oldalon

| 2016. 08. 18. | 16:50:00
A pilóta szptszerelte, majd a kukoricásban hagyta a járművet, a többi eszközt szétdobálta a környéken.
Dohánycsempészésre átalakított sárkányrepülőt találtak ukrán oldalon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csempészrepülőt találtak a kukoricásban kárpátaljai határőrök – adta hírül a Holosz Karpat nevű, ukrán nyelvű hírportálra hivatkozva a Kárpátinfo.

A lap szerint az Állami Határszolgálat sajtóosztálya jelentette, hogy kárpátaljai határőrök a magyar államhatár közelében egy motoros sárkányrepülőt találtak a kukoricásban.

A kisrepülőgépet az ukrán és magyar határőrök együttműködésének köszönhetően találták meg. A lap szerint hasonló eszközöket használnak a csempészek dohányáru szállítására.

A munkácsi határőregység alkalmazottaihoz kijevi idő szerint csütörtökre virradóra, éjszaka 1 óra körül érkezett a bejelentés, akik azonnal jelentették a többi határőregységnek, magyarországi kollégáikat a tiszaújlaki egység határőrei tájékoztatták – tudatja a Holosz Karpat.

Feltehetőleg észrevette a pilóta, hogy figyelik, mert a lap szerint a magyarországi határrendészek a jelzéstől kezdve nyomon követték a kisrepülőgép útját, amely visszafordult Ukrajna felé.

A határőrök a repülőszerkezetet végül ukrán oldalon, Tiszakeresztúr végében találtak meg szétszerelve, egy kukoricásban. A kisrepülőn kívül az ukrán Állami Határszolgálat alkalmazottai egy GPS-navigátort, GPS nyomravezetőt, mobiltelefont, bukósisakot, szalagokat és a kisrepülőhöz szükséges állványt is találtak a közelben.

A szabálysértésről értesítették a rendőrséget is. Jelenleg keresik azokat, akik részt vehettek a bűncselekményben – írja az ukrán lapra hivatkozva a Kárpátinfo.

Miután Ukrajna egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével határos hazánkban, szerettük volna megtudni, mely település fölött sértette meg hazánk légterét az Ukrajna felől érkező, majd visszaforduló gép. Kérdéseinkkel megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon Fehérvári Marietta helyettes szóvivőt, akitől a következő választ kaptuk:  „az ügyben forduljunk a nyomozást lefolytató ukrán hatóságokhoz”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés