Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetesben a kisvárdai besurranó

| 2016. 08. 30. | 15:14:00
Büntetett előéletű, többszörös visszaeső.
Előzetesben a kisvárdai besurranó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kisvárdai Járásbíróságon nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezték azt a besurranó tolvajt, aki Kisvárdán fosztogatott lakótelepi lakásokat augusztus 17-én, de lebukott.

A Kisvárdai Járásbíróság nyomozási bírója nem jogerős határozatával 5 rendbeli lopás vétsége miatt rendelte el az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását - legfeljebb 2016. szeptember 19-éig - közölte Toma Attila, a Nyíregyházi Törbvényszék szóvivője.

A nyomozás adatai szerint: az ózdi férfi augusztus 17-én Kisvárdára kifejezetten haszonszerzési céllal utazott. A Gyári úti lakótelepen lakásokból mobiltelefont, pénztárcát, táskát, benne személyi iratokkal és készpénzzel vitt el. Közben kétszer lebukott, amikor a besurranót észrevették és kizavarták a sértettek.

A gyanúsított büntetett előéletű, többszörös visszaeső, jelenleg is büntetőeljárások vannak vele szemben folyamatban. Egyébként két hónapja szabadult.

A bíróság álláspontja szerint alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított elszökne, elrejtőzne, továbbá a cselekmény sorozat jellegére is figyelemmel alaposan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, így elrendelte előzetes letartóztatását. A határozat fellebbezés miatt nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés