Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajmeresztő! Hajléktalanokat rabolt ki

| 2016. 08. 29. | 13:06:00
A rendőrök elkapták és őrizetbe vették a 23 éves elkövetőt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Padon alvó hajléktalanokat akart kifosztani egy férfi Nyíregyházán. Majdnem sikerült is neki, csakhogy az asszony a neszre felébredt.

Hétfőre virradóra Nyíregyháza belvárosában, egy köztéri padon alvó két hajléktalan táskájában kutatott értékek után egy férfi, amikor az egyik sértett, egy nő felébredt a zajra. Tetten érte a férfit, kérte, ne lopjon tőle, illetve, hogy amit elvett, adja vissza. A férfi azonban megszorította a nő nyakát, majd meg akarta ütni, ami elől a nőnek sikerült kitérnie. A dulakodás zajára a nő társa is felébredt, azonnal a védelmére kelt, és felszólította a férfit, hogy engedje el az asszonyt, adja vissza az elvett dolgokat.

A támadó erre elengedte a nőt, a férfit félrelökte és elmenekült. A nő társa azonban, miután értesítette a rendőrséget, a rabló után eredt, hogy megpróbálja tőle visszaszerezni az elvitt értékeket. Még a közelben utolérte, és felszólította a férfit, adja vissza a lopott holmit. Ekkor már engedelmeskedett a támadó, letette egy padra, amit elvitt, majd ismét elmenekült.

A kiérkező rendőrök még a közelben elfogták és eljárás alá vonták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható J. Tamás 23 éves nyíregyházi lakost. Az intézkedés alatt a férfi ruházatában találtak más nevére kiállított személyi igazolványt, lakcímkártyát és bankkártyát is, amelyekről kiderült, hogy a két hajléktalan megtámadása előtt fél órával a közelben egy másik padon ülő férfitől lopta el a pénztárcájával együtt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai rablás, kifosztás és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Tamást gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.​

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés