Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tragédia! Egy hároméves gyermek életébe került az áramlopás

| 2016. 08. 01. | 17:54:00
Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.
Tragédia! Egy hároméves gyermek életébe került az áramlopás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség annak a hároméves kisfiúnak a szüleit, akik Tiszavasvári lakásukban a szabálytalanul vételezett árammal működtették balesetveszélyes hűtőszekrényüket, melynek következtében a gyermek halálos áramütést szenvedett közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

A napokban benyújtott vádirat szerint az öt kiskorú gyermeket nevelő, nehéz anyagi körülmények között élő szülők 2015. májusában ismeretlen személy segítségével a lakásukba úgy vezették be az elektromos áramot az utcai hálózatról, hogy a légkábelre egy kampót akasztottak. A vezetéket a szobaablakon keresztül a folyosóra vezették az áramot, ami további elosztó vezetékeken jutott a hűtőszekrényig.

A hűtőszekrényt közvetlenül ellátó elosztós vezeték burkolata megsérült és azon földelés sem volt. Az egyébként zárlatos hűtőszekrény a sérült elosztóvezetékről üzemelt 2015. július 27-éig. Aznap az édesanya gyermekeivel és rokonaival tartózkodott a lakásban, az életveszélyes hűtőszekrény közvetlen közelében. Játék közben a hároméves kisfiú hozzáért a hűtőszekrény hátsó burkolatához, amitől halálos áramütést szenvedett. A halál azért következett be, mert a vádlottak a lopott áramot megfelelő biztosítóberendezések nélkül használták a lakásban, ráadásul a hűtőszekrényük is zárlatos volt. Amennyiben a vádlottak biztosítóberendezést használtak volna – azaz ún. kismegszakítót és Fi-relét – a baleset nem következett volna be - tette hozzá a szóvivő.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Nyíregyházi Törvényszék fog dönteni.

Az áramlopás miatt szabálysértési eljárás keretében vonják felelősségre a vádlottakat, mert az eltulajdonított áram értéke az ötvenezer forintot nem haladta meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés