Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vesztegetéssel vádolnak egy adóellenőrt

| 2016. 08. 30. | 13:08:00
Vádat is emeltek.
Vesztegetéssel vádolnak egy adóellenőrt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korrupt adóellenőr ellen hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

A tájékoztatás szerint a 49 éves nő és két cégvezető a Nemzeti Adó-és Vámhivatal által folytatott adóellenőrzések kapcsán keveredtek korrupció gyanújába.

Az adóellenőr áfa-ellenőrzést tartott egy ládbesenyői kft-nél, és 1,6 millió forint adókülönbözetet tárt fel az adózó terhére. Az ellenőrzést követően a nő telefonon felvette a kapcsolatot a cég vezetőjével, személyes találkozót beszélt meg a férfival, és 30 ezer forintot kért és kapott tőle azért cserébe, hogy elintézze, hogy az adóhatóság a jövőben ne kezdeményezzen ellenőrzést a cégnél.

A revizor a továbbiakban is hívogatta telefonon a férfit, többször személyesen is találkoztak. A találkozók során, a nő miután vagyonosodási vizsgálatot helyezett kilátásba, különböző indokokkal előbb 60 ezer, majd 30 ezer forintot kért a cégvezetőtől, illetve kifizettette annak a számlának az ellenértékét is, amelyet egy saját részére történt műszaki cikk vásárláskor a férfi cégének nevére állíttatott ki.

A nő ezen túlmenően egy részvénytársaság vezető tisztségviselőjével, egy ismert miskolci vállalkozóval is rendszeres kapcsolatban állt, akit kérésére - a vállalkozó aktuális üzleti érdekeinek megfelelően -, különböző cégek adóhatósági ügyeinek állásáról tájékoztatott, illetve ebben a körben tanácsokkal látta el a férfit.

A vállalkozó az információkért cserébe egy 150 ezer forint értékű laptopot adott át az adóellenőrnek.

Az ügyészség vádiratában a három vádlott közül, az előzetes letartóztatásban lévő nővel szemben végrehajtandó szabadságvesztés, pénzbüntetés és vagyonelkobzás, míg a két vállalkozóval szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak

– közölte a vádhatóság.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés