Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázat, csalók!

| 2016. 08. 09. | 13:27:00
A polgárőrök jelzése alapján Nyíregyházán fogták el a Borsod megyei gyanúsítottakat.
Vigyázat, csalók!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Kertváros polgárőrei értesítették a rendőröket hétfő délután, hogy a környéken tűzifával házaló, gyanús embereket láttak. A helyszínre érkező járőrök tetten érték a három Kazincbarcika környéki lakost, akik éppen egy idős asszony udvarán mérték le a felhasogatott akácot. Az intézkedés során kiderült, hogy a házalók csaltak a mérésnél; amiről azt állították, hogy 5,8 mázsa, valójában csak 1,6 mázsa fa volt, így mintegy százezer forinttal károsították volna meg a sértettet.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság csalás megalapozott gyanújával vette őrizetbe a 44 éves Cs. Jenőt, a 49 éves I. Sz. Enikőt és az 51 éves Sz. Istvánt. A nyomozóhatóság vizsgálja, lehet-e a gyanúsítottaknak a környéken korábban elkövetett, hasonló bűncselekményekhez is köze.

Már korábban is írtunk arról, hogy a bűnözők számos trükkel, módszerrel megpróbálják átverni a jóhiszemű embereket.

Előfordul, hogy magukat valamelyik közüzemi szolgáltató vagy az önkormányzat munkatársának kiadva jutnak be a kiszemelt sértett házába. A gyakran idős áldozatuknak azt mondják, hogy pénz jár neki vissza, esetleg méréseket kell végezniük a lakásban, végül figyelmét elterelve ellopják megtakarított pénzét.

Másik módszer, amikor telefonon – általában egy mobilszolgáltató nevében – hívnak fel valakit, és busás nyeremény ígéretével arra veszik rá, hogy egy ismeretlen telefonszámra töltsön fel pénzt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri: aki gyanús személyeket, házalókat lát környezetében, vagy bűncselekmény gyanúja merül fel, haladéktalanul hívja a 112-es központi segélyhívót! Ha lehet, jegyezze meg az ismeretlenek külsejét, ruházatát, írja fel gépkocsijuk rendszámát! Telefonos nyeremény ígéretének ne dőljön be, először ellenőrizze az állítólagos szervező hivatalos ügyfélszolgálatánál!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés