Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azé a gyümölcs, aki megtermeli

| 2016. 09. 29. | 11:00:00
Rendőrök, polgárőrök, mezőőrök működnek együtt.
Azé a gyümölcs, aki megtermeli
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok bosszúságot okoz ősszel a gazdáknak, hogy munkájuk gyümölcsét mások takarítják be. A terménylopások megelőzése, az elkövetők elfogása érdekében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök, a polgárőrök és a mezőőrök közös járőrszolgálatot látnak el.

A közös szolgálatellátás során fokozott figyelmet fordítanak a még „lábon álló” termények vagy a már leszedett, de még elszállításra váró gyümölcsök, zöldségek eltulajdonításának megelőzésére. A rendőrség a terménylopás elkövetőit tettenérés esetén szabálysértési őrizetbe veszi és 72 órán belül gyorsított eljárásban bíróság elé állítja. A tulajdon elleni szabálysértési elkövetői akár elzárással is sújthatók.

Eddig két esetben indult eljárás: egy 28, egy 24 és egy 58 éves vásárosnaményi lakost értek tetten a rendőrök szeptember 26-án, mikor egy vásárosnaményi földterületről 62 kilónyi diót loptak és szállítottak el. A három férfit előállították, szabálysértési őrizetbe vették és 72 órán belül bíróság elé állítják.

Eljárás indult egy 42 éves tarpai lakos ellen is, akit szintén diólopáson értek tetten szeptember 26-án Tarpa külterületén. Egy diósban tüsténkedett, ami feltűnt a tulajdonosnak, aki a rendőrség megérkezéséig visszatartotta a terménytolvajt. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés