Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fellázadtak a migránsok, elszabdult a pokol Debrecenben

| 2016. 09. 12. | 19:01:00
A hét lázadó közül hatnak nyoma veszett.
Fellázadtak a migránsok, elszabdult a pokol Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság héltőn bűnösnek mondta ki W. A elsőrendű vádlottat és hat társát csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntettében.

Az első-, ötöd-, hatod- és hetedrendű vádlottat 1 év 8 hónap – 4 évi próbaidőre felfüggeszett-, a másod-, harmad- és negyedrendű vádlottat 1 év 4 hónap – 3 évi próbaidőre felfüggesztett- börtönbüntetésre ítélte. A bíróság valamennyi vádlottat 5 év Magyarország területéről kiutasítással is sújtotta.

Az elsőrendű vádlott és hat társa a debreceni, Sámsoni út 149. szám alatti befogadó állomáson laktak. Utólag már pontosabban meg nem határozható, de nagy létszámú – társával együtt 2015. június 29-én 15 órától csoportokba összeállva, hangosan kiabálva köveket, dobozokat, betondarabokat és más különféle tárgyakat dobálva kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak. A tábor kerítését kézi erővel megrongálták, ablakokat törtek be.

A tömeg a befogadó állomás kerítésén kívül leállított két rendőrségi szolgálati gépkocsit és egy magántulajdonban lévő autót kövekkel dobálva rongált meg. Az időközben folyamatosan a helyszínre érkező, fém rudakkal és a letört kerítéselemekkel is felszerelkezett külföldi személyekkel egyre növekvő létszámú rendbontó tömeg kinyomult a közterületre, és az ott elhelyezett műanyag hulladékgyűjtő edényt felgyújtotta.

A vádlottak kihívó magatartásukkal és hangosan kiabálva a nagy tömegben jelenlévő, utólag már be nem azonosítható személyeket további rendbontásra, agresszív, a köznyugalom megzavarására alkalmas magatartás folytatására hívták fel. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló rendőrségnek a közrend fenntartása érdekében a közterületet le kellett zárnia.

- olvasható a bíróság indoklásában. A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős. Az ügyész és öt távollévő vádlott védője három nap gondolkodási időt tartott fenn, az ötödrendű vádlott védője fellebbezést jelentett be.

A vádlottak közül a tárgyaláson egyedül a negyedrendű vádlott jelent meg, ő és védője tudomásul vette a bíróság döntését. Mivel a negyedrendű vádlotton kívül a többi vádlott ismeretlen helyen tartózkodik, így a bírósági eljárás távollétükben zajlott.

A menekültek állítólag azért indultak neki a Sámsoni útnak vas- és fadorongokkal felfegyverkezve, mert az egyik táborlakó megtaposta a másik Koránját. Miközben törtek-zúztak, Allah akbart kiabáltak.

  

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés