Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiadják a románok a magyaroknak a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottját

| 2016. 09. 02. | 19:49:00
szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.
Kiadják a románok a magyaroknak a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Az ítélőtábla szóvivője elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost. A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelső bíróság illetékes tárgyalni.

Az 54 éves orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. Az illető a magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. A román rendőrség talált nála egy fegyvert is.

A magyar sajtó információi szerint a nagyváradi D. S. tüdőgyógyász főorvosként dolgozott kilenc éve a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban és a bűncselekmény ideje alatt a szabadságát töltötte. Korábban a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott tüdőgyógyászként csaknem tíz évet. Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés