Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy megyében fosztogatott az "ötös fogat"

| 2016. 09. 23. | 12:48:00
Tucatnyi bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják őket.
Négy megyében fosztogatott az "ötös fogat"
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lakásbetörésekre szakosodott öttagú csoport tagjai ellen javasol vádemelést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfiak tizenkét lopás elkövetésével gyanúsíthatóak. A nyomozás adatai szerint 2015 november 5. és 2016. január 22. között Békés megyében kettő, Jász-Nagykun-Szolnok megyében öt, Hajdú-Bihar megyében egy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig négy bűncselekményt követtek el - írja a Faktor.hu a police.hu-ra hivatkozva.

Családi házak ajtajait feszítették fel, majd az épületeket átkutatták. Pénzt, ékszereket, műszaki cikkeket loptak el, a lopással és a rongálással négy helyen 1 millió forintnál nagyobb kárt okoztak. Emellett Szeghalom külterületén egy személygépkocsi ablakát is betörték és elvitték az utastérben talált dolgokat.

Négy gyanúsítottat idén január 22-én fogtak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyel község határában. A csoport két tagja, a 40 éves hajdúszováti L. Cs. és a 38 éves szintén hajdúszováti O. V. a gyanú szerint valamennyi bűncselekmény elkövetésében részt vett. A 45 éves nyíregyházi K. I. öt, a 27 éves hajdúszováti K. A. egy lopás elkövetésével gyanúsítható. Ötödik társukat a 46 éves kabai G. J.-t 2016. február 10-én fogták el, őt a rendőrség hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.

Az öt férfi közül hárman előzetes letartóztatásban vannak, ketten korábbi bűncselekmények miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésüket töltik. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 22-én a nyomozást lezárta és az ügy iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal továbbította a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészségre. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés