Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Romániában akarta megölni magát a gyilkos orvos

| 2016. 09. 04. | 11:04:00
Öngyilkos akart lenni Romániában D. S., a nyíregyházi halálos kimenetelű lövöldözés gyanúsítottja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azért tért vissza Romániába D. S., a nyíregyházi halálos kimenetelű lövöldözés gyanúsítottja, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék.

"Magyarországon megaláztak" - próbált az 54 éves gyanúsított a kiadatása ellen érvelni. "Huszonnyolc éve élek Magyarországon, de igazi román vagyok. Semmiképp sem akartam, hogy ott temessenek el. Azt terveztem, hogy hazajövök és öngyilkos leszek, de a rendőrök gyorsabbak voltak. A búcsúlevelemet is megírtam" - idézte egy román lap a gyanúsítottat.

Az  orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. A magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölte az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében. Az emberöléssel gyanúsított román orvos beismerte tettét, azt azonban nem, hogy készült volna rá. 

Arra a kérdésre, hogy miért követte el ezt a szörnyűséget két hétéves gyerek szeme láttára, azt mondta: ez túl bonyolult ahhoz, hogy egy mondatban megmagyarázza. A gyerekeket elmondása szerint azért kímélte meg, mert megsajnálta őket.

A férfi kiadatását jóváhagyó kolozsvári táblabírósági döntés nem jogerős, öt napon belül fellebbezni lehet ellene, ezért a gyanúsítottat Romániában harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték. 

 A magyar sajtóban eddig megjelent információk szerint a gyanúsított a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosa volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés