Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasláncra verte, szekérhez kötötte az asszonyt, mert ivott

| 2016. 09. 21. | 17:18:00
Az ítélet jogerős
Vasláncra verte, szekérhez kötötte az asszonyt, mert ivott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasláncra verte, majd a szekérhez kötötte élettársát egy nyírbogáti férfi, mert az ivott. Felfüggesztve két évet kapott érte. Az asszony pedig megbocsátott.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa szerdán jogerős ítéletével helybenhagyta a Nyírbátori Járásbíróság ítéletét, amelyben P. M. vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek, többször veszekedtek főként a sértett italozó magatartása miatt, s mert előfordult, hogy az asszony több napra is bejelentés nélkül slment otthonról, közös gyermekük ellátásáról nem gondoskodott.

Tavaly augusztus 2-án délben megint vitatkoztak, mire a férfi megragadta az asszonyt és az udvaron álló szekérhez vitte.

Fejen ütötte, a nyakára tekert egy 150 centi hosszú vasláncot, végét a szekéren lévő vaskarikához lakatolta. A sértett szabadulni sem tudott, a napsütés elől legfeljebb csupán a szekér alá tudott húzódni.

A nő kiabálni kezdett, hogy a vádlott engedje szabadon, ezzel azonban tovább dühítette, és egy madzagos ostorral ütötte a lábait. Az ütések elől a nőnek esélye sem volt védekezni, sem elmenekülni. Folyamatosan kiabált, de ezzel csak azt érte el, hogy élettársa leöntötte két vödör vízzel, majd bement a házba.

A sértett mintegy háromegyed óráig volt élelem és ivóvíz nélkül a szekérhez kötve, a vádlott csak akkor engedte el, amikor egy ismeretlen bejelentő hívására kiérkező rendőrök erre felszólították. A férfi tettét azzal indokolta, hogy a sértett elszökik, iszik, nem tudja őt féken tartani. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint "a vádlott a nyomozó hatóság intézkedése során is igen feszült, és feldühödött állapotban volt, és azzal fenyegetőzött, hogy ha elengedik, akkor a sértettet és a bejelentőt is megveri".

A vádlott szabadon bocsátását követően ismét összeköltözött a sértettel, a kapcsolatukban változás a későbbiekben amiatt következett be, hogy közös kiskorú gyermekük nevelésbe vételét rendelték el.

A sértett a vádlott által elszenvedett bántalmazás következtében koponya zúzódást, valamint mindkét oldali combzúzódást szenvedett el, sérüléseinek gyógytartama 8 napon belüli. A sértett megbocsátott a vádlottnak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés