Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cigicsempész bűnszervezetet számoltak fel

| 2016. 10. 28. | 17:45:00
Úsztatták a dohányt a Tiszán.
Cigicsempész bűnszervezetet számoltak fel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenöt tagból álló cigarettacsempész bűnszervezetet számolt fel Tiszakóród és Szatmárcseke térségében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a banda hét tagját előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság - közölte az adóhatóság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Simon Béla közleményében azt írta, a főleg éjszaka dolgozó banda naponta 60 ezer doboz cigarettát is átúsztathatott a Tiszán Ukrajnából. A feketepiacon terített adózatlan cigarettáért havonta 100 millió forintot meghaladó profiton osztozott a hierarchikus felépítésű bűnözői csoport, ezzel milliárdos bevételkiesést okozhattak a költségvetésnek.

A rajtaütés napján hatvanöt pénzügyi nyomozó és pénzügyőr tizenöt helyszínen tartott házkutatást, az akcióban a szállítókat, a figyelőket, és a vezetőt is sikerült elfogniuk. Azokat az orgazdákat is felderítették, akik a csempészcigarettát a határ menti depókból továbbszállították és országszerte terítették. Az akció napján 10 millió forint készpénzt foglaltak le - ismertette Simon Béla.

Hozzátette, az elkövetők többsége büntetett előéletű, többen közülük nagy teljesítményű járműveikkel az ellenőrzési pontokon áthajtva a hatóság tagjainak testi épségét veszélyeztették.

A bűnszervezet vezető tagjaira jelentős vagyoni hátrányt okozva bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt tizenhat év szabadságvesztés várhat - jegyezte meg a NAV sajtóreferense. A pénzügyi nyomozók tizenöt embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hét férfi előzetes letartóztatásban van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés