Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évekig eltarthat a gyilkossággal gyanúsított román orvos kiadatása

| 2016. 10. 07. | 12:32:00
Kolozsváron vették őrizetbe, a rendőrök egy revolvert találtak a férfinél.
Évekig eltarthat a gyilkossággal gyanúsított román orvos kiadatása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ügyvédje szerint akár öt évet is várhat Magyarország arra, hogy Románia kiadja az augusztus végi nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottját - írja a 444.hu. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen ugyanis tiltott fegyverviselés és fegyvercsempészet miatt indítottak eljárást Romániában. Ezekért a bűncselekményekért legtöbb öt évi börtönbüntetést szabhat ki a román bíróság.

Tiltott fegyverviselés miatt folyik eljárás ellene Romániában

Mikor Kolozsváron őrizetbe vették, a rendőrök egy revolvert találtak a férfinél, amiről azt mondta, hogy a nyíregyházi piacon vásárolta, és áthozta a magyar-román határon. Az ügyvéd emlékeztetett a bukaresti legfelsőbb bíróság jogerős döntésére, amely szerint csak a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárás lezárulta után adják át a román hatóságok Magyarországnak a férfit, ahol emberölés miatt vonhatják majd felelősségre - írja a lap.

Ha felmentő ítélet születik, vagy felfüggesztettet kap, védencemet azonnal átadják Magyarországnak. Letöltendő szabadságvesztés esetén azonban a magyar hatóságoknak meg kell várniuk a büntetés letöltését"

- magyarázta a 444.hu-nak a román orvos ügyvédje. Azt is hozzátette, ha védencét Magyarországon is elítélik, a büntetését akkor is Romániában tölti le. Erről döntött ugyanis a bukaresti legfelsőbb bíróság.

A férfit, aki a román hatóságok előtt elismerte a nyíregyházán elkövetett gyilkosságot, jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában tartják előzetes letartóztatásban. A román ügyészség még nem állította össze ellene a vádiratot. A Magyarországon orvosként dolgozó férfi a gyanú szerint augusztus 31-én Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, egy nőt, akit a munkahelyéről ismert megölt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítve.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés