Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fogolyszökés Nyíregyházán

| 2016. 10. 18. | 17:47:00
Nem jutott messzire.
Fogolyszökés Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyorsított eljárásban 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától kedden a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki még szeptember végén szökött meg, mikor épp a büntetésvégrehajtási intézetbe akarták kísérni a rendőrök.

A tényállás szerint szeptember 30-án állították elő a bíróságon B. R. vádlottatat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. A Nyíregyházi Járásbíróság a férfit 3 év börtönbüntetésre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, egyidejűleg elrendelte előzetes letartóztatását. A tárgyalás után a vádlottat a rendőrök a bv. intézetbe kísérték át úgy, hogy a kezét előre bilincselték, a bilincsre vezetőszíjat tettek.

A Nyíregyházi Törvényszék főbejáratán kilépve azonban B. R. a vezetőszíjat megrántotta, az elszakadt, a vádlott pedig elfutott a Bocskai utca irányába. De nem volt szerencséje, mert a főügyészség épülete előtt éppen útfelújítást végző munkások feltartották, a rendőrök pedig elfogták.

Fogolyszökés bűntette miatt B. R.-t m ost gyorsított eljárásban állították bírásóg elé. A kiszabott büntetés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés