Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Késsel megsebesítette, így követelt pénzt kiszemelt áldozatától

| 2016. 10. 04. | 16:14:00
Még rendőrkutyát is bevetettek, hogy elkapják.
Késsel megsebesítette, így követelt pénzt kiszemelt áldozatától
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Késsel zsarolt ki klét borítékot is egy idős asszonmytól a támadója. A rendőrök forró nyomon indultak az elfogására.

Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Á. József 45 éves nyíregyházi lakos ellen. A férfi október 3-án az éjszakai órákban bekopogtatott egy Nyíregyháza külterületén élő, idős asszony házába.

Az asszony ajtót nyitott az idegennek, aki azonnal lekapcsolta a villanyt a lakásban, majd egy késsel megfenyegette a 64 éves sértettet: ha nem adja át neki a nyugdíját, akkor megöli. Az idős asszony ijedtségében elővette a szobából a borítékját, amiben a megtakarított pénzét tartotta. A támadó kevesellte az összeget, majd tovább erőszakoskodott a sértettel, és egy késsel meg is sebezte a kézfejét, aki a fenyegetések hatására egy újabb borítékot adott át a férfinak. A gyanúsított csak ezután távozott a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték a széleskörű adatgyűjtést az elkövető mielőbbi kézre kerítése érdekében, még nyomkövető kutyát is indítottak. A körültekintő és gyors intézkedéssorozatnak hamar meg is lett az eredménye. A rendőrök a feltételezett tettest néhány órán belül elfogták egy nyíregyházi lakásban, majd előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóhatóság a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés