Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövöldözés volt Bőnyben

| 2016. 10. 26. | 14:27:00
Sajtóhírek szerint egy rendőr meghalt.
Lövöldözés volt Bőnyben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Frissítve

Rendőri készültség van Bőny főutcájában, a Szabadság úton szerdán. Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt az utcában - adta hírül az MTI szerda délelőtt.

A Kisalföld viszont már azt írja: az akcióban egy rendőrt fejlövés ért, a helyszínen meghalt. Elfogták az idős elkövetőt, akit hasi lövéssel vittek kórházba. A megyei portál információi szerint Bőnyben a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tevékenységének köze van a TEK-akcióhoz.

Több portál is megerősítette, hogy a Győr-Sopron megyei települést rendőrök, rendőrautók, terrorelhárítók, mentőhelikopter és mentőautók lepték el, a faluban meg nem erősített információk szerint egy rendőrt lelőttek. A támadó egy 74 éves férfi lehet, egy hungarista szervezet feje, aki maga is megsérült, a hátát érte találat.

A helyszínre mentőhelikoptert riasztottak. A jármű azonban hosszú idő elteltével sem indult el, már akkor gyanítható volt, hogy a sérült életét vesztette a támadásban. Később egy halottaskocsi érkezett meg a helyszínre. Egy sérültet azonban elvittek a helyszínről, vélhetően a támadót - írja a 24.hu.

"Az akcióban egy rendőrt fejlövés ért, a helyszínen meghalt. Elfogták az idős elkövetőt, akit hasi lövéssel vittek kórházba. Információnk szerint Bőnyben a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tevékenységének köze van a TEK-akcióhoz" - adta hírül a Kisalföld, mely percről percre számol be a történtekről. A lövöldözés másik sérültjével kapcsolatban a lapnak a győri Petz Aladár kórház orvos-igazgatója megerősítette, hogy a sérültet hasi lövéssel szállították kórházba, az operációja jelenleg is tart. A golyó semmilyen létfontosságú szervet nem ért, így idős kora ellenére jelentősen megnőttek a túlélési esélyei - írja a portál.

A helyszínen informálódott a történtekről Papp Károly országos rendőrfőkapitány aki későbbre ígért hivatalos tájékoztatást a történtekről.

A Kisalföld információi szerint a lövöldözés akkor kezdődött, amikor szerda reggel a rendőrök házkutatást akartak tartani a bőnyi nyugdíjasnál. A férfi még azelőtt kilőtt a rendőrökre, hogy bekopogtak volna hozzá -, állítólag illegálisan tartott fegyvereket kerestek nála. Ekkor találta el az egyik rendőrt végzetesen. Hírek szerint a rendőrök meglőtték a nyugdíjast, akit hasi sérülésekkel vitt a mentő a győri kórházba.

A Kisalföld úgy tudja, a sérült Gy. I., a rendszerváltás utáni hazai hungarista mozgalom egyik vezetője. A Magyar Nemzeti Arcvonal, melynek feje, rendszeresen tart katonai kiképzéseket, a legnagyobb táboruk épp Bőnyben van. A rendőrök egtyébként reggel óta házkutatást tartanak a férfi házában, továbbá Bőny-Szőlőhegyen, a család birtokában lévő több ingatlanban is.

Gy. I. 1989-ben alapította meg a Magyar Nemzeti Arcvonalat (korábbi nevén Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportot). A nemzetiszocializmus eszmeiségének terjesztése miatt tagtársaival együtt 1994-ben letartóztatták, perbe fogták és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A hungarista mozgalmak a kétezres évek elejére háttérbe szorultak, de Gy. I. továbbra is maradt a MNA élén. A lap úgy tudja, még a 2008-ban autóbalesetben elhunyt, szélsőséges nézeteiről ismert osztrák szabadságpárti elnökkel, Karintia kormányzójával, Jörg Haiderrel is kapcsolatba került.

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés