Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őrjöngött a részeg apa, baltával kergette az udvaron gyerekét

| 2016. 10. 11. | 15:33:00
A férfi feleségét és gyermekét is megfenyegette: megöli őket.
Őrjöngött a részeg apa, baltával kergette az udvaron gyerekét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rájuk törte az ajtót, és késsel, majd baltával fenyegette meg egy férfi a feleségét és gyermekét egy őrjöngő férfi. Zaklatás és más bűncselekmények miatt előzetesbe tették.

A Kisvárdai Járásbíróság nyomozási bírója zaklatás bűntette és más bűncselekmény miatti ügyben elrendelte az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2016. november 10. napjáig.

A nyomozás adatai szerint L. A. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy október 7-én – az előzőleg elrendelt távoltartás ellenére – ittas állapotban elment ahhoz a lakóházhoz, ahol felesége, gyermeke és rokonai tartózkodtak.

Berúgta a ház ajtaját, és késsel a kezében azzal fenyegette meg a gyermekét és feleségét, hogy megöli őket. Gyermeke félelmében az udvarra futott, ahol az őrjöngő apa a kést egy baltára cserélte, úgy rohant a gyermeke után, aki az udvarról elmenekült.

A gyanúsított ezután visszament a lakóházba, és ott a rokonait bántalmazta, és megöléssel fenyegette. Őrjöngésének a kiérkező rendőrök vetettek véget, felszólításuk ellenére a gyanúsított a rendőrök jelenlétében is fenyegetőzött, így megbilincselték és előállították.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén alaposan feltehető, hogy hozzátartozói befolyásolásával a bizonyítást meghiúsítaná vagy veszélyeztetné, és feltehető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A határozat ellen a gyanúsított fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés