Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek a robbantással fenyegető férfi ellen

| 2016. 10. 07. | 10:32:00
Részeg volt, egyébként büntetett előéletű.
Vádat emeltek a robbantással fenyegető férfi ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a Vásárosnaményi Járási Ügyészség egy nyírmadai férfi ellen, aki valótlan bombafenyegetéssel próbálta megzavarni elmúlt vasárnap az országos népszavazást - közölte a Szabolcsihírrel  Dr. Zsíros Zsolt  címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész.

A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű, ittas állapotban lévő férfi 2016. október 2-án 17 óra 30 perckor telefonon bejelentést tett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra, melyben valótlanul azt állította, hogy Nyírmadán, mindhárom szavazóhelyiségben bomba van elhelyezve.

A rendőrség a férfit húsz percen belül elfogta, amit nagyban megkönnyített az, hogy a telefonáláskor saját nevén mutatkozott be a rendőröknek.

A Vásárosnaményi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt a férfit, aki tettét megmagyarázni nem tudta.

A Vásárosnaményi Járásbíróság jogerősen öt hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását egy évre felfüggesztette, valamint elkobozta a bűncselekmény elkövetéséhez használt mobiltelefonját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés