Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befellegzett a kábítószer-biznisznek

| 2016. 11. 17. | 14:58:00
A család előzetesben.
Befellegzett a kábítószer-biznisznek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával vett őrizetbe még június 28-án egy baktalórántházi házaspárt és fiukat a Nyíregyházi Rendőrkapitányság.

A nyomozók a házkutatás során 12 gramm kábítószert foglaltak le. A családfőt, B. Tibort nem először fogták el a rendőrök, hiszen két hónappal korábban, baktalórántházi otthonában 16,7 gramm zöld növényi származékot foglaltak le a házkutatást végző nyomozók.

Az utólagosan elvégzett vegyészszakértői vélemény szerint a helyszínen lefoglalt kábítószer hatóanyagtartalma többszörösen meghaladta a különösen jelentős mennyiség értékhatárát.  

Az akkor őrizetbe vett férfi szabadlábra került, de a nyomozás adatai szerint továbbra is árulta a tiltott szert, amiben segítette őt 40 éves felesége és 17 éves fia. A kábítószert főként a településen élők körében terjesztették, többek között kiskorúaknak is. A rendőrség kezdeményezésére és az illetékes ügyészség indítványára a Nyíregyházi Járásbíróság június 30-án elrendelte és a nyomozás időtartama alatt mindvégig fenntartotta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A rendőrök az utóbbi házkutatás során a pajtában elrejtve egy átalakított légfegyvert is találtak, ezért

B. Tiborral szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés elkövetése miatt is folytattak eljárást.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a kábítószer- kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés