Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halálos motorbaleset Csengerben

| 2016. 11. 30. | 09:16:00
Vádat emeltek a teherautósofőr ellen.
Halálos motorbaleset Csengerben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy teherautóvezető ellen, aki a járművével szabálytalanul kanyarodott, és ezzel egy motoros halálát okozta, egy másik motoros pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett - közölte a Szabolcsihírrel Zsíros Zsolt főügyész.

A vádirat lényege szerint 2016. június 30-án este 18 óra 45 perc körül a vádlott a pótkocsis teherautójával az egyik csengeri konzervüzembe tartott a város bevezető útján.

A lakott területen kívül lévő üzemhez az útról balra nagy ívben kívánt a vádlott lekanyarodni, azonban nem észlelte a szemből két, szemből szabályosan közlekedő motorkerékpárost.

Bár a motorosok fékeztek, ennek ellenére nekiütköztek az előttük kanyarodó teherautónak, minek következtében

az elöl haladó motorkerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen azonnal meghalt.

A mögötte közlekedő társa életét az mentette meg, hogy a motorkerékpárját a földre döntötte, és lényegében becsúszott a teherautó pótkocsija alá. Ő is súlyos sérüléseket szenvedett, melyek 6-8 hónap alatt gyógyulnak meg, de a sérülései között van olyan is, amely maradandó fogyatékossággal jár.

A beleset oka az volt, hogy a vádlott nem adott elsőbbséget a balra kanyarodás során a szemből érkező és egyenesen tovább haladni szándékozott motorosoknak.

A rendőrség a nyomozás során elrendelte a vádlott pályaalkalmassági vizsgálatát, melynek eredménye az lett, hogy a szakértő szerint alkalmatlan szinte minden kategóriában a gépjárművezetésre.

Az ügyész halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a tehergépkocsi vezetőjét, és ezért vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Azt is kéri az ügyész a bíróságtól, hogy a vádlottat a közúti járművezetéstől tiltsák el.

Már sosem láthatja gyermekét

Mint azt a Szabolcsihír korábban megírta, a baleset halálos áldozata nem sokkal a tragédia előtt házasodott, felesége őszre várta kisbabájukat. A fiatalon özvegységre jutott asszonynak barátai a Facebookon indítottak gyűjtést, így sikerült berendezni a babaszobát. Azóta megszületett a kisfiú, aki édesapja nevét kapta.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés