Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magára hagyta gyermekét egy borsodi nő

| 2016. 11. 24. | 14:18:00
Ez lett a vége.
Magára hagyta gyermekét egy borsodi nő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hangosan síró gyermekre 14 óra körül egy járókelő figyelt fel egy parkban. A kisfiú felügyelet nélkül, hiányos, nem az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözetben – egy szandálban - , zaklatott állapotban ült a padon, azonban szüleit nem sikerült felkutatni a környéken. A szülők személyazonosságának megállapítása érdekében a rendőrség sajtóközleményt bocsátott ki, és csak ennek eredményeképpen sikerült azonosítani a vádlottat több nap elteltével.

A bíróság a bűnösségét tagadó vádlott védekezését nem fogadta el és megállapította, hogy a cselekmény előtt néhány nappal a vádlott elköltözött élettársától a gyermekkel együtt.  Azzal pedig, hogy hiányos öltözetben az utcán magára hagyta a gyermeket, közepes fokban veszélyeztette a szellemi, erkölcsi, testi fejlődését.  A vádlott - mint a kiskorú törvényes képviselője - a két és fél éves gyermekének felügyeletét elmulasztotta, a gyermek eltűnése miatt bejelentést nem tett, a rendőrségi felhívás ellenére sem kereste, a nyomozó hatóság telefonos megkeresésére nem reagált, a telefont nem vette fel, vagy a hívást elutasította annak ellenére, hogy a nyomozó hatóság kívánt vele kapcsolatba lépni. Mindez pedig csak azt erősítette, hogy az alapvető szülői kötelezettségeit nem teljesítette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, míg a kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény elszaporodott voltát a terhére értékelte. Egyben ítéletében valamennyi kiskorú gyermeke vonatkozásában a szülői felügyeleti jogát megszüntette figyelemmel arra is, hogy 7 gyermekéből 6 már állami gondoskodásban van.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezést jelentett be, az ügy másodfokon a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés