Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Peches csempészek

| 2016. 11. 07. | 10:23:00
Résen voltak a záhonyiak.
Peches csempészek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amfetamin származékot, csempészcigarettát, valamint töltött fegyvert és lőszereket találtak Záhonynál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a napokban. Mindegyik ügyben megtették a feljelentést az illetékes szervnek. Az esetekről Magyar Norbert sajtóreferens tájékoztatta a Szabolcsihírt.

Olaszországba tartó kisbusz utasait ellenőrizték a NAV pénzügyőrei Záhonynál. Egy ukrán férfi egy népművészeti szalaggal átkötött tasakot próbált az átvizsgálás alatt többször is elrejteni, majd azt mondta, hogy a földön találta. A helyszínen elvégzett gyorstesztek alapján amfetamin származékot tartalmazott a zacskó. A pénzügyőrök bűncselekmény alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes rendőrkapitányságon.

Zártszelvényben lapult a cigi

Kamionröntgen buktatott le egy ukrán testvérpárt. Záhonynál próbálták becsempészni a cigarettát a teherjárművük padlózatában kialakított zártszelvényekbe elrejtve. A pénzügyőrök a rakomány lerakodása után mintegy 5000 doboz, 4 és fél millió forint értékű cigarettát találtak, amelyet lefoglaltak. Kiszabtak 9 millió forint vámigazgatási bírságot és az ukrán férfi ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Csőre töltve

Személyes poggyászaiban szállította az éles lőszerrel betárazott fegyvert egy ukrán férfi, aki Záhonynál akart belépni az országba. A vámvizsgálat során a Csehországba tartó férfi gépkocsijában a pénzügyőrök a hátsó könyöklő dobozában bukkantak rá a töltött fegyverre. A fegyverben 10 darab éles lőszer volt, a személyes poggyászokból még 28 darab éles lőszer került elő. A férfi elmondta, hogy rendelkezik fegyvertartási engedéllyel, de azt Csehországban felejtette, így bemutatni nem tudta. A pénzügyőrök a lefoglalt fegyvert és lőszereket átadták az illetékes rendőrkapitányságnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés