Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szekrénybe zártak egy férfit a rablók Borsodban

| 2016. 11. 16. | 17:22:00
Előzetesben van a két tinédzser.
Szekrénybe zártak egy férfit a rablók Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság december 16-ig jogerősen elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak (17 és 18 évesek), akikkel szemben bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsítottak november 14-én az éjszakai órákban erőszakot alkalmazva bementek a Serényfalván élő 64 éves sértett házába, ahol értékek után kutattak, a sértettet bántalmazták és pénzének átadását követelték. Távozásuk előtt a gyanúsítottak a férfit a szekrénybe zárták.

A bíróság e megalapozott gyanú mellett azért látta indokoltnak a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mert amennyiben bűnösségük megállapításra kerül a bűncselekmények elkövetésében,

a fiatalkorú gyanúsítottal szemben akár 7 és fél év, a másodrendű gyanúsított esetében 12 év tartamú szabadságvesztés is kiszabható,

mely időtartam már önmagában is megalapozhatja a szökés, elrejtőzés veszélyét. Ezen túl a nyomozás során tanúk kihallgatása szükséges, és a bíróság álláspontja szerint felmerül annak a veszélye is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a sértett, valamint a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást.

A bíróság mindkét gyanúsított esetében fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetét jelölte ki a  fogvatartás helyéül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés