Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karácsony Ófehértón: elájult a néni kifosztója láttán

| 2016. 12. 29. | 18:59:00
Előzetesben van a gyanúsított.
Karácsony Ófehértón: elájult a néni kifosztója láttán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban elrendelte az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2017. január 28-ig.

A nyomozás adatai szerint H. J. gyanúsított december 26-án este bement a 81 éves, ófehértói V. J-né sértett házába, és ott a nyári konyhában értékek után kutatott. A gyanúsított megtalálta a sértett pénztárcáját az abban lévő 10 ezer forint készpénzzel és iratokkal együtt, amit magához vett, majd miközben az ingatlanból távozni készült, a fürdőszobában szembetalálkozott a sértettel, aki megijedt tőle és elájult. A vádlott a nyári konyha bejárati ajtaját a fürdőszobában ájultan fekvő sértettre zárta, megakadályozva, hogy a sértett az ingatlant elhagyhassa.

A sértettet a kiérkező rendőrök szabadították ki.

A bíróság álláspontja szerint – mivel a gyanúsított a rendőri intézkedés során is megkísérelte kivonni magát a hatóság jogköréből – kényszerintézkedés nélkül jelenléte a eljárási cselekményeknél nem lenne biztosított, valamint a gyanúsított megpróbálná befolyásolni a sértettet. Alaposan lehet tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A végzés jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés