Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olasz rendőrök filmbe illő akcióban végezték ki a terroristát

| 2016. 12. 24. | 13:19:00
A rendőrök csak igazolni akarták, erre elővette a pisztolyt, és lőtt.
Olasz rendőrök filmbe illő akcióban végezték ki a terroristát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan lőtték le Milánóban Anis Amrit? - erre a kérdésre keresi a választ a fél világ. A terrorista 12 ember életét oltotta ki Berlinben, ahol egy kamionnal hajtott a tömegbe. A hírek alapján nagyjából meg lehet rajzolni a legfontosabb néhány órát, illetve a sorsdöntő másodperceket - írja az Index.

A céltalanul lődörgő illetve ücsörgő hátizsákos, fiatal, "maghrebi (azaz észak-afrikai) kinézetű férfi" gyanús lett az egyébként is "érzékeny környéken" járőröző rendőröknek, a rangidős 36 éves Cristian Moviónak, és a próbaidőn lévő, csupán 9 hónapja szolgálatot teljesítő Luca Scatànak.

Anis Amri hajnali háromkor egyedül bóklászott egy Milánótól északra lévő külváros pályaudvara előtt.

Így végezte

A rendőrök igazoltatni akarták, fogalmuk se volt, kivel van dolguk. Arra kérték Amrit, hogy mutassa meg, mi van a hátizsákjában. Amri levette a zsákot, letette a földre, belenyúlt, megragadott egy 22-es kaliberű pisztolyt, azt kiabálta, hogy rohadék zsaruk, és egyből lőtt. Azt a rendőrt, aki az autó felé eső ajtaján szállt ki éppen, néhány méterről vállon találta, csak a golyóálló mellényben akadt el a lövedék. A rendőr a földre került, és ő is Amri felé lőtt, de elhibázta. Az autó takarásában, a másik oldalon lévő ajtón közben kiszállt az ülésről a fiatalabbik rendőr is, és két mellkaslövéssel leterítette Amrit. Aztán erősítést hívtak.

A hátizsákjában lévő német holmik miatt lett gyanús az olaszoknak. Ekkor vettek újlenyomatot, amit elküldtek azonosításra a németeknek is. Így derült ki, kiről van szó, és bebizonyosodott az is, azzal a fegyverrel ölte meg a lengyel kamionost, amivel az olasz rendőrökre lőtt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés