Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb terror Berlinben: felgyújtottak egy hajléktalant

| 2016. 12. 28. | 12:19:00
Valamennyien menedékjogi kérelmet nyújtottak be.
Újabb terror Berlinben: felgyújtottak egy hajléktalant
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csoportosan megkísérelt emberölés gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Berlinben hét fiatalt, akik menedékkérőként érkeztek Németországba és a hatóságok szerint megpróbáltak felgyújtani egy hajléktalant. Az országos megütközést keltő bűncselekményt karácsony napján követték el egy metróállomáson, az áldozat csak azért marad sértetlen, mert egy metróvezető és több utazó eloltotta a tüzet.

A 15 és 21 év közötti gyanúsítottak közül hatan Szíriából származnak, a hetedik pedig Líbiából - mondta Karen Müller, a berlini ügyészség szóvivője a ZDF országos köztelevíziónak.

Két gyanúsított 2014 óta él Berlinben, öten tavaly, illetve az idén érkeztek. Valamennyien menedékjogi kérelmet nyújtottak be, menekültszállásokon helyezték el őket. Egy kivételével mindegyiknek volt már dolga a hatóságokkal bűncselekmények, köztük testi sértés miatt.

Az emberölési kísérlet december 25-én hajnalban történt a Kreuzberg és a Neukölln nevű városrész határán fekvő Schönlein utcai metrómegállóban. Az áldozat egy 37 éves hajléktalan, aki egy padon aludt. A hatóságok szerint a gyanúsítottak meggyújtották a kartonpapírt, amellyel betakarta magát. A hajléktalan több utazó közbelépése és egy poroltó készülékkel segítségére siető metróvezető lélekjelenléte révén menekült meg a tűzhaláltól.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés