Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állatkínzás! Hurkot kötött a rapsic

| 2017. 01. 19. | 13:33:00
Baltája is volt.
Állatkínzás! Hurkot kötött a rapsic
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség hőkamera kezelője január 18-án 8 óra körül észlelte, hogy egy férfi egy Kispalád külterületén lévő fasorban feltehetően hurokkal megfogott egy őzet. Az ismeretlen férfi a csapdába került vadat egy fejszével több alkalommal fejen ütötte, melynek következtében az állat elpusztult.

Amint észlelték az állatkínzást, a határon szolgálatot teljesítő rendőr azonnal a helyszínre irányította a járőröket, akik tetten érték a rapsicot, az őztetem vonszolása közben. A járőrök feltartóztatták a tetten ért 61 éves, helyi lakost.

A rendőrök a helyszíni szemle során megtalálták a tiltott módon elejtett vad megfogására használt hurkot, majd a közelben további négy hurokcsapdát is felfedeztek.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra előállították, ahol orvvadászat bűntette és állatkínzás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene büntetőeljárást.

A gyanúsítottként kihallgatott férfi nem tagadta a cselekményt. Bevallotta, hogy a hurkokat ő készítette azért, hogy a vadak fennakadjanak rajta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés