Hirdetés

Felhúzta magát egy nyíregyházi buliban. De nagyon

szabolcsihir.hu

2017.01.12. 08:46

Felhúzta magát egy nyíregyházi buliban. De nagyon

Pszichiáterhez küldte a bíró a nyíregyházi gyújtogatót. Debrecenben tárgyalják az ügyét.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtáblán január 16-án kezdődik annak a férfinak a büntetőpere másodfokon, aki majdnem felgyújtott egy diszkót Nyíregyházán.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék tavaly júliusban J. Tibort közveszély okozása miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét és külön magatartási szabályként előírta, hogy vesse alá magát pszichiátriai gondozásos ellenőrzésnek.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Mi történt?

A vádlott 2013 májusában Nyíregyházán részegen betért egy szórakozóhelyre, ahol a pultos, annak ellenére, hogy látta a férfi állapotát, kiszolgálta. A vádlott ekkor már közepesen ittas állapotba került. Ma már tisztázatlan okból a két férfi összeszólalkozott, majd a pultos a vádlottat kilökdöste a szórakozóhelyről. A vádlott ebbe nem tudott belenyugodni, a közelben lévő benzinkúthoz ment, ahol egy öngyújtót és egy ásványvizes flakonban 1 liter benzint vásárolt. A palackkal hajnalban visszament a szórakozóhelyhez. A pultos azonban észlelte, hogy a flakonban benzin van, ezért kivezette a vádlottat a klubból. A vádlott ekkor

a szórakozóhely külső, fa borítású ajtajára borította a benzint és meggyújtotta. Így akart bosszút állni azért, mert a pultos őt a vendégek előtt megalázta

azzal, hogy kilökdöste a szórakozóhelyről. A tüzet a tűzoltók eloltották, senki nem sérült meg, a vendégek biztonságosan elhagyták az épületet.

A vádlott az ajtó megrongálásával csaknem 70 ezer forint kárt okozott. A vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését. 
Nyíregyházagyújtogatás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés