Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Illegális cigigyárak az adóhivatal hálójában

| 2017. 01. 12. | 14:22:00
Elképesztő mennyiséget foglaltak le.
Illegális cigigyárak az adóhivatal hálójában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriási mennyiségű illegális dohányárut vont ki a forgalomból tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írja a Magyar Idők. Novemberig kétszázmillió szál cigaretta mellett nagyjából száz tonna fogyasztási dohány akadt a szervezet hálójába.

Sárközi Alexandra alezredes közölte a lappal:

Míg a korábbi években a csempészett cigaretta, vagyis a másutt előállított és Magyarországra jogellenesen behozott portéka adta a lefoglalt dohányáru nagyobb részét, 2016-ban már más volt a helyzet. Tavaly több illegális gyárra, raktárra is ráakadtak a pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök.

Volt, ahonnan sok millió szál elkészült cigaretta, máshonnan pedig több tonna, gyártáshoz felhasználható dohány került elő. Az elkövetők beszállították az alapanyagot Magyarországra, itt gépeket szereztek be, és megpróbálták a cigarettát előállítani, a kész terméket pedig Nyugat-Európába szánták. Ráadásul nem csak az úti cél volt külföldi, az elkövetők csoportja is nemzetközi összeköttetésekkel rendelkezett.

Az illegális gyárak mellett persze a csempészekkel is meggyűlt a NAV baja. A 137 kilométeres ukrán–magyar határszakasz tavaly is kritikus területnek számított. A hatóság az Észak-Alföldön nyolc cigarettacsempészetre szakosodott bűnszervezetet derített fel az utóbbi időben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés