Hirdetés

Kemény letöltendőt kapott az ibrányi hivatalnoknőt elverő férfi

MTI

2017.01.09. 19:24

Kemény letöltendőt kapott az ibrányi hivatalnoknőt elverő férfi

Gyermekelhelyezés miatt pörgött be.

Hirdetés

Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben bántalmazott egy ügyintézőt az ibrányi gyámhivatalban – közölte a törvényszék sajtószóvivője hétfőn. Toma Attila elmondta, a másodfokú tanács (helybenhagyva a Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét) B. R-t közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek.

A vádlottra három év közügyektől való eltiltás mellékbüntetést is kiszabott a bíróság.

A tényállás szerint a férfi szeptember 28-án az ibrányi gyámhivatal irodájában megtartott gyermekelhelyezési tárgyalás során a szakértői vélemény tartalmával nem volt megelégedve és hangosan kiabálni kezdett – ismertette Toma Attila. A vádlott – figyelmen kívül hagyva a nő felszólítását – három fémvázas széket dobott az ügyintéző felé, akit nem talált el. A vádlott ezután a tárgyalóból kimenekülő másik ügyintéző nőt a folyosón a hajánál fogva megráncigálta, fejét és arcát több esetben ököllel megütötte.

A törvényszék álláspontja szerint a büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával volt elérhető.

Ibrány

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés