Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szilveszteri nemi erőszak: előzetesben a szír férfi

| 2017. 01. 04. | 13:17:00
Görögnek adta ki magát.
Szilveszteri nemi erőszak: előzetesben a szír férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy szír állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő sérelmére Budapesten.

A vád szerint a szír állampolgárságú férfi 2017. január 01-én a hajnali órákban egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, aki előtt görög állampolgárnak adta ki magát. Az alkalmi ismeretséget követően a gyanúsított a sértettel – kezdetben annak beleegyezésével – szexuális kapcsolatot létesített, ennek során azonban a külföldi férfi egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett a beleegyezését egyértelműen visszavonta, kérte a gyanúsítottat, hogy a cselekményét hagyja abba, ő azonban a sértett akarata ellenére, erőszakkal folytatta a szexuális jellegű cselekményeket.

A szír állampolgárságú férfi Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, személyi körülményei rendezetlenek, a terhére rótt bűncselekmény pedig kiemelkedő tárgyi súlyú.

Az ügyészség álláspontja szerint mindezek alapján a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható, ezért az előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és a külföldi férfit szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés