Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drogkereskedő hálózatot buktattak le

| 2017. 02. 13. | 10:50:00
Dílerek a vádlottak padján.
Drogkereskedő hálózatot buktattak le
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy kábítószer terjesztő hálózat 9 tagja ellen, akik Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében árusították a tiltott szert - közölte Dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész.

A vádirat szerint a hálózat különböző szintjein lévő tagjai nem ismerték egymást, egymással közvetlen kapcsolatban nem álltak, minden vádlott kizárólag a hálózatban egy lépcsőfokkal felette álló terjesztőt ismerte, akitől a kábítószert beszerezte, és azt saját fogyasztóinak, illetve a hálózatban alatta lévő „viszonteladóknak” értékesítette.

A fő beszerző egy téglási testvérpár volt, akik közül egyikük újfehértói és nyíregyházi terjesztőkkel állt kapcsolatban, akiknek különböző fajtájú kábítószereket: marihuánát, és speed-ként ismert amfetamin tartalmú port árusított.

Az újfehértói férfitől személyesen, illetve további terjesztőkön keresztül jutott a kábítószer a fogyasztókhoz. A hálózat minden tagja a vásárolt tiltott szerre saját hasznát rárakva értékesítette tovább a kábítószert, így a fogyasztók már az eredeti ár többszörösét fizették a bódító szerért. 

A nyomozó hatóság 2016 nyarán egyszerre több helyszínen csapott le a hálózat tagjaira, és a házkutatások során közel 1 millió forintot, különféle kábítószereket, valamint a terjesztést elősegítő eszközöket foglalt le, majd megkezdte a fogyasztók elszámoltatását is.

Az ügyészség a terjesztőket kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg egyes vádlottakat kábítószer birtoklása bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés