Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyit kapott Romániában a Nyíregyházán gyilkoló orvos

| 2017. 02. 25. | 13:06:00
A bíró elmondta azt is, a magyarok utálják a románokat.
Ennyit kapott Romániában a Nyíregyházán gyilkoló orvos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyvercsempészésért és tiltott fegyvertartásért ítélte első fokon három év, négy hónap börtönbüntetésre a kolozsvári bíróság, a 2016. augusztus végi nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottját – írta szombaton a Maszol.ro erdélyi magyar hírportál. 

A romániai bíróságok portálján elérhető adatok szerint a február 17-én kimondott ítéletben a bíró három év szabadságvesztést rótt ki a fegyvercsempészés, valamint egy évet a fegyvertartásra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A két büntetési tételt összevonta, és három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést állapított meg. Emellett az elítéltet további egy évre eltiltotta a fegyverviseléstől. Az első fokú ítélet ellen a hivatalos közléstől számított tíz napig lehet fellebbezni. 

A férfi Magyarországnak történő kiadását szeptember 2-án jóváhagyta ugyan a kolozsvári ítélőtábla, de a gyanúsított a román legfelsőbb bíróságnál fellebbezett, amely részben helyt adott kifogásainak. A kiadatásával kapcsolatos jogerős ítélet szerint D.S. addig Romániában marad, amíg jogerős döntés születik a kolozsvári perében, és - ha letöltendő szabadságvesztésre ítélik - amíg büntetését letölti, vagy elrendelik feltételes szabadlábra helyezését. 

A romániai bírósági eljárás során D.S. ügyvédje arra hivatkozott, hogy Magyarország polgárai általában is ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben, a gyanúsított tettével kapcsolatban pedig kifejezetten ellenséges közhangulat alakult ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés