Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felelőtlen. Részegnek adta tovább a kölcsönkért motort!

| 2017. 02. 21. | 12:53:00
Ezzel egyébként még sikkasztott is.
Felelőtlen. Részegnek adta tovább a kölcsönkért motort!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Maradandó fogyatékosságot okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettével és sikkasztás vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt az újfehértói fiút, aki az általa is egy barátjától kölcsönkért segédmotorkerékpárt kipróbálásra átadta ittas állapotban lévő ismerősének, aki a járművel néhány száz méter megtétele után egy kerítésnek ütközött - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

A vádirat lényege szerint 2016 májusának végén egyik éjszaka több fiatal is együtt szórakozott Újfehértón, amikor is a 19 éves vádlott kölcsönkérte a barátjától a segédmotorkerékpárját, és azzal a város belterületén motorozott. E közben találkozott a 18 éves, szintén helybéli ismerősével. A szemmel láthatóan is erősen ittas állapotban lévő, 18 éves fiú elkérte a segédmotorkerékpárt társától, hogy kipróbálja.

A fiúnak azonban vezetői engedélye nem volt, bukósisakot sem használt, és így indult el a motorral a járdán. Részegen.

Pár száz méter megtétele után a járdán, egy balkanyarban a fiatalember ittassága miatt elvesztette uralmát a jármű felett, felborul, majd nekicsapódott az egyik kerítés betontalapzatának. A baleset következtében 8 napon túl gyógyuló koponyasérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékossággal gyógyulnak.

A balesetet szenvedő fiatalt az ügyész ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, míg a segédmotorkerékpárt neki átadó társát maradandó fogyatékosságot okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettével. E mellett még sikkasztásért is felelnie kell, hiszen úgy adta át kipróbálásra társának a motorkerékpárt, hogy arra nem kapott engedélyt a jármű tényleges tulajdonosától.

Az ügyész azt indítványozta, hogy a járművet ittas társának átengedő vádlottat a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre, míg az ittasan motorozó társát pénzbüntetésre ítélje. Mindkét vádlott számíthat arra, hogy a közúti járművezetéstől is el fogja őket tiltani a bíróság.

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés