Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megégett a gyerek, de nem vitte orvoshoz az anya

| 2017. 02. 16. | 09:45:00
Elítélték.
Megégett a gyerek, de nem vitte orvoshoz az anya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség gondatlan testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádol egy 9 gyermekes tiszavasvári nőt, akinek figyelmetlensége miatt legkisebb gyermekének megégett a karja - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a népes család szűkös körülmények között él komfort nélküli lakóházukban. Tavaly december 1-jén délután az anya mosáshoz készülődött, ezért vizet melegített a tűzhelyen, majd azt a földre helyezett műanyag lavórba öntötte. A közelében játszó másfél éves kisfiú jobb kézzel belenyúlt a forró vízbe, mert az anyja nem figyelt rá megfelelően.

Az anya a körülményekhez képest ellátta a síró gyermeket: hideg vízbe dugta a kezét és fájdalomcsillapítót is adott neki, azonban

kórházba nem vitte, mert attól tartott, hogy a baleset miatt a többi gyermekét elveszi tőle a gyámhatóság.

Másnap a kisfiú állapota tovább romlott, ezért az anya bevitte a kórházba, ahol megkapta a megfelelő ellátást. A gyermek sérülései nyolc napon túl gyógyultak meg.

Az ügyész soron kívül bíróság elé állította a nőt, akit 2 év börtönre ítéltek. A vádlott azonban a családjával maradhat, mert három évre felfüggesztette a büntetés végrehajtását a bíróság.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés