Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvagdosta magát a börtönben Bándy Kata gyilkosa

| 2017. 02. 21. | 13:25:00
Úgy tűnik, összeomlott.
Megvagdosta magát a börtönben Bándy Kata gyilkosa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eddig bírta Péntek László: a Bors információi szerint a 40 évre elítélt férfi összeomlott, és múlt héten öngyilkossággal fenyegetőzött, megvagdosta magát. Az élete nem volt veszélyben. Az esetet követően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították.

A szakemberek szerint a nagyítéletesek számára nemcsak a börtönévek száma, hanem személyes kapcsolataik fellazulása is igazi büntetést jelent. Péntek Lászlót jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtották, legkorábban 40 év múlva szabadulhat. A férfi legfőbb támasza az édesanyja, aki rendszeresen látogatja őt a börtönben. Péntek iskolába járt és dolgozott a fegyintézetben.

Bándy Kata, a Pécsi Rendőr-főkapitányság 25 esztendős pszichológusa 2012. július 8-ra virradó éjjel egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva véletlenül találkozott a feltehetően drog és ital hatása alatt lévő Péntek Lászlóval, aki megfojtotta őt. A lány holttestét július 11-én, délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták Péntek Lászlót, aki beismerő vallomást tett. Az ügy közfelháborodást váltott ki, Péntek perét a tévécsatornák és az újságok is követték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés