Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

90 csalásért ítélték el a szabolcsi hirdetőt és társát

| 2017. 03. 29. | 11:05:00
Egyikük ülni fog, nem is keveset.
90 csalásért ítélték el a szabolcsi hirdetőt és társát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott két vádlottal szemben 3 rendbeli csalás bűntette és 87 rendbeli csalás vétsége miatt.

Az elsőrendű vádlott 2012 decemberétől 2013 februárjáig valótlan tartalmú hirdetéseket tett fel aukciós oldalakra, míg a másodrendű vádlott telefonon felvette a kapcsolatot a sértettekkel, meggyőzésük érdekében. A vádlottak a nem létező műszaki cikkekért kialkudott összegeket rendszeresen felvették, azonban egy alkalommal sem küldték meg azokat a vevőknek. Ez nem is állt szándékukban, mivel

a meghirdetett termékekkel fizikailag nem is rendelkeztek.

Különböző indokokra hivatkozva egy darabig hitegették a sértetteket, majd később elérhetetlenné váltak a számukra, vagy egyszerűen közölték velük, hogy becsapták őket. A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a nagy számú elkövetést és a hasonló jellegű bűncselekmények utóbbi időben történt elszaporodottságát és egyre növekvő társadalomra veszélyességét.

Ítélet

  • A törvényszék az elsőrendű vádlottal szemben korábban, elsőfokon kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetést felemelte 2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.
  • A másodrendű vádlott vonatkozásában helybenhagyta a másodfokú bíróság az elsőfokon kiszabott 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását. Mindkét vádlottal szemben 156 500 forint vagyonelkobzást rendelt el a törvényszék.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés