Hirdetés

Agyba-főbe vertek egy fiút a borsodi börtönben

| 2017. 03. 28. | 14:07:00
Kómában van, lehet, hogy fel sem épül.
Agyba-főbe vertek egy fiút a borsodi börtönben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás miatt került börtönbe a 17 éves miskolci T. Máté. A fiút szabadulása előtt egy héttel, február 22-én félig agyonverte egyik rabtársa. A bíróság már megszüntette előzetes letartóztatását, azóta is kómában van - írja a Blikkre hivatkozva a hvg.hu.

A portál szerint a fiút egy háromszemélyes cellában helyezték el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bv-intézményben. Mivel senki nem szólt a verésről az őröknek, az orvos, csak órákkal később, reggel vizsgálta meg a fiatalembert, aki nem ébredt fel.

Az orvosok szerint nem tudni biztosan, hogy valaha fölkel-e. Ha fel is ébred, maradandó agykárosodást szenvedett, újra kell majd tanulnia a járást és a beszédet - nyilatkozta a gyermek anyja.

A nő ügyvédjével együtt még fontolgatja, hogy csak a bántalmazótól vagy a börtöntől is követeljen-e kártérítést.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője elismerte, hogy egy fiatalkorú rab bántalmazott egy másik fiatalkorút. Amikor az intézmény tudomást szerzett a verésről, azonnal hívta a mentőket. Mint a szóvivő elmondta, belső vizsgálatot rendeltek el, és a rendőrség is eljárást indított az ügyben.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz. A hatóságok időközben megszüntették a fiatalember előzetes letartóztatását. T. Máté akkor két hete feküdt a kórházban.

Hirdetés