Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő: transzformátorokból szívta le az olajat

| 2017. 03. 08. | 09:55:00
Kétmilliós kárt okozott a szolgáltatónak.
Elképesztő: transzformátorokból szívta le az olajat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden állította bíróság elé a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség lopáas miatt azt a férfit, aki idén januárban két, a város határában lévő transzformátort is leszerelt, azokból olajat, illetve rezet tulajdonított el - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László szóvivő.

A vádirat szerint a villamossági szakmában jártas vádlott családjával egy hónapja lakott Nyíregyházán, amikor is elhatározta, hogy úgy fog pénzt szerezni, hogy transzformátorokból eltulajdonítja az olajat, valamint a réz alkatrészeket. Ennek érdekében járta a Nyíregyháza környéki bokortanyákat, és olyan transzformátorokat keresett, amelyek gyümölcsösöket, hétvégi házakat láttak el árammal.

Idén januárban a vádlott előbb a Nyíregyházához tartozó Vadas tanyán, majd Szászkút tanyán talált az elképzelésének megfelelő transzformátorokat, melyeket előbb áramtalanított, majd azokról levágta a vezetékeket, a berendezés hűtéséhez használt olajat leengedte, majd erőszakkal kiszedte a réz alkatrészeket is a helyükről. Az olajat átalakítás után a saját gépkocsijában használta, míg a rezet egy ismeretlen személynek értékesítette.

Bár az áramszolgáltatásban zavar nem keletkezett, egy-egy transzformátor megrongálásával, illetve azok tartalmának eltulajdonításával a vádlott több, mint 2 millió forint kárt okozott a helyi áramszolgáltató cégnek.

A Nyíregyházi Járásbíróság március 7-én beismerő vallomást tett, egyébként büntetlen előéletű vádlottat jogerősen elítélte a lopásért, és vele szemben egy év börtönbüntetést szabott ki, aminek a végrehajtását másfél évre felfüggesztette. Elrendelte a bíróság a vádlott pártfogó felügyeletét is, mert így esély látszik arra, hogy a hivatásos pártfogóval való rendszeres kapcsolattartás révén újabb bűncselekményt ne kövessen el.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés