Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fináncok pácban: lebuktak a beregsurányi pénzügyőrök

| 2017. 03. 01. | 10:54:00
Csempészekkel játszottak össze.
Fináncok pácban: lebuktak a beregsurányi pénzügyőrök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 14 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte az MTI-vel szerdán a főügyész. 

Keresztes Imre közleményében azt írta: az ukrán határszakaszon szolgáló pénzügyőrök rendszeresen jogtalan előnyt kaptak a jövedéki termékeket Magyarországra csempészőktől. 

A főügyész felidézte: a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség több rendőri szerv és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal támogatásával kedden 21 helyszínen, köztük a Beregsurányi Határátkelőhely hivatali helyiségeiben tartott házkutatást, majd 14 pénzügyőrt és 6 civilt hallgatott ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegve, tényleges ellenőrzés és vámvizsgálat nélkül rendszeresen engedélyezték a belépést Ukrajnából Magyarországra jövedéki termékeket csempésző személyeknek. A pénzügyőrök a csempészektől rendszeresen, utólagos kifizetéssel pénzt kaptak - tette hozzá.

Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az ügyben 3 gyanúsítottat, köztük 2 pénzügyőrt és egy civilt őrizetbe vettek, az ügyészség a nap folyamán dönt arról, hogy kezdeményezi-e az előzetes letartóztatásukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés