Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négyszer tankolt ingyen. Ötödször már nem fog

| 2017. 03. 02. | 12:06:00
Nagyon gyorsan bíróság elé állították.
Négyszer tankolt ingyen. Ötödször már nem fog
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban állította bíróság elé a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a nyíregyházi fiatalembert, aki idén januárban alig két nap alatt összesen négy nyíregyházi, illetve környékbeli benzinkúton tankolt úgy, hogy az üzemanyagért nem fizetett - közölte Szilágyi László sajtószóvivő.

A vádirat lényege szerint első alkalommal január 22-én a délutáni órákban a kálmánházi benzinkúton 8 ezer forint értékben tankolt benzint a gépkocsijába a férfi, majd fizetés nélkül elhajtott. Ugyanezen napon egy nyíregyházi, következő éjjel pedig egy nyírturai, majd egy apagyi benzinkutat is felkeresett a vádlott, ahol szintén fizetés nélkül tankolt tízezeres nagyságrendben.

A legutóbbi helyszínen ráadásul ahhoz is volt bátorsága, hogy a gépkocsija csomagtartójában lévő műanyag tartályt is megtöltötte gázolajjal, majd gyorsan onnan is elhajtott. A "sikersorozatot" azonban ezúttal pech követte: a járművével az árokba csúszott, a műanyag tartály szétrepedt, az utasteret pedig elárasztotta a gázolaj.

A rendőrség nagy erőkkel kereste a magát különböző módokon álcázó vádlottat, az elfogáshoz segítséget nyújtottak a térfigyelő kamerák felvételei is.

A vádlott rövid beismerő vallomásában tettét azzal magyarázta, hogy szerinte mások is tankolnak ilyen módon. Ez azonban a bíróságot nem hatotta meg, és a négy rendbeli lopás vétsége miatt 200 óra közérdekű munka büntetést szabott ki jogerősen a vádlottal szemben, valamint kötelezte arra, hogy a sértettek kárát térítse meg.

 

 

 

Dr. Szilágyi László

      sajtószóvivő

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés