Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött maradnak a kocsifeltörők

| 2017. 03. 30. | 10:24:00
Soron kívül döntöttek az ügyükben.
Rács mögött maradnak a kocsifeltörők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két hétig tartotta rettegésben az atósokat az a páros, amely sorozatban törte fel a kocsikat Nyíregyházán. Elkapták őket, és most lesz idejük elgondolkodni, megérte-e.

Alig két hét alatt 14 gépkocsit és egy garázst tört fel Nyíregyházán az a két nyírturai fiatalember, akiket az ügyész március 29-én állított soron kívül bíróság elé - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László sajtószóvivő.

A büntetett előéletű férfiak elhatározták, hogy régebbi típusú gépkocsikat fognak ellopni, illetve feltörni, majd az alkatrészeket értékesítik, amiből pénzhez jutnak. Először idén február 22-én éjjel léptek akcióba, amikor Nyíregyházán egy lakótelepi garázsból két motorkerékpárt vittek el. Pár nappal később egy másik lakótelepen, az utcán parkoló autókat fosztottak ki: hat gépkocsit törtek fel, értékek után kutatva. A következő héten újabb nyolc gépkocsit törtek fel. A járművekből kisebb értékeket – pl. rádiómagnót - vittek el.

Többször megkísérelték, hogy elhajtanak a feltört gépkocsikkal, nyilván, hogy eredeti céljukat elérjék, és alkatrészenként adják el a járműveket, azonban hiányos műszaki ismereteik miatt erre nem voltak képesek.

A legutolsó lopás után három nappal a rendőrség elfogta a gyanúsítottakat, akik azóta előzetes letartóztatásban vannak. A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség összesen 15 lopással vádolta a két férfit, akiket a bíróság 1 év 10 hónap, illetve 1 év 7 hónap börtönre ítélt. Az ügyész hosszabb börtönért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek, így ügyükben a Nyíregyházi Törvényszék mondja ki a végső szót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés