Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szexuálisan zaklatta a nevelt lányát

| 2017. 03. 08. | 14:41:00
A család megtorolta, így őket is, a zaklatót is elítélték.
Szexuálisan zaklatta a nevelt lányát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit és nőt, valamint fiukat, akik életveszélyesen bántalmazták a család lánygyermekét szexuálisan zaklató mostohaapát - közölte a Szabolcsihírrel Toma Attila sajtószóvivő.

Az ügy első- és harmadrendű vádlottja korábban házasságban élt, közös fiuk a másodrendű vádlott. A nő a válás után 2000-ben élettársi kapcsolatot létesített Kisvárdán a sértettel, akivel egy háztartásban nevelték az asszony fiát és lányát. A mostohaapa rendszeresen bántalmazta az élettársát, később annak gyermekeit is.

Miután kiderült, hogy a férfi éveken át szexuálisan molesztálta a nevelt lányát, a család elhatározta, felelősségre vonják a zaklatót. A nő volt férje és a fiuk 2015. szeptember 12-én elindult a zaklató kisvárdai lakásához, ám a nő közben lemaradt, mert nem akart szemtanúja lenni az eseményekhez.  A fiú bedörömbölt a lakás ablakán, mire a sértett ajtót nyitott, s meglátva az I. rendű vádlottat, egymással dulakodni kezdtek. Közben a fiú a kabátjából elővett egy kést, és hátba szúrta a sértettet. Ezután a sértett menekülni kezdett, de közben elesett. A apa és fia ezután a földön fekvő férfit a testén és a fején legalább 14-15 alkalommal megrúgta, illetve ököllel ütötte. A nő ekkor érkezett meg a lakáshoz, látta a sértett sérüléseit, tisztában volt vele, hogy azokat volt férje és fia okozta.

Apa és fia a sértettet – annak tiltakozása ellenére – betették a család autójának csomagtartójába, az autóval Kisvárda külterületére hajtottak, ahol a sértettet kivették a csomagtartóból, és az út szélén hagyták. Ezalatt az asszony a lakás bejáratánál a vérnyomokat igyekezett eltüntetni. Látva ezt egy közelben lakó, értesítette a rendőrséget.

A törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat két év, a másodrendű vádlottat egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A harmadrendű vádlottal szemben bűnpártolás vétsége miatt kétszázezer forint pénzbüntetést szabtak ki.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az I. és II. rendű vádlott esetében három napot fenntartott a nyilatkozattételre, míg a III. rendű vádlott ítéletét tudomásul vette azt. A vádlottak és a védők szintén tudomásul vették az ítéletet.

Az ügyben sértettként szereplő V. S. a Nyíregyházi Törvényszék előtt ugyancsak vádlottként felelt folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, mivel nevelt lányát éveken át szexuális cselekményekre kényszerítette. A törvényszék V. S. vádlottat 10 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 10 évre eltiltotta a közügyektől. A döntést a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta, így az jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés