Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bilincsben vitték el a dílereket a tárgyalásról

| 2017. 06. 13. | 16:37:00
Ketten összesen 20 évet kaptak kábítószer-kereskedelem miatt.
Bilincsben vitték el a dílereket a tárgyalásról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabadon érkeztek, de már bilincsben távoztak azok a dílerek a tárgyalóteremből, akik ukrán "kollégákkal" együttműködve drogtanyát működtettek. A Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette büntetőtanácsa kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélte el P. L.-t 9 év fegyházbüntetésre mellette 8 évre eltiltotta a közügyektől, míg társa, T. I. 12 év fegyházbüntetést kapott, valamint 10 évre eltiltották őt a közügyek gyakorlásától. 

A törvényszék az ítélethirdetés után elrendelte a vádlottak előzetes letartóztatását, így a szabadlábon érkezett vádlottakat a tárgyalásról a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila sajtószóvivő.

Az I. rendű vádlott 2008-ban ismeretlen ukrán személyek felhívására - II. rendű vádlott közreműködésével -  megvásárolt egy Nyíregyháza külterületén lévő  ingatlant, melynek vételárát az ukránok fizették ki. A tanyát I. rendű vádlott egy ukrán személynek adta bérbe, aki ott társaival mákgubó főzésével kábítószert állított elő.

A vádlottak a kábítószer előállításához szükséges eszközöket beszerezték, és rendszeresen, szükség szerinti mennyiségben a tanyára szállították.P. L. közreműködéséért 2011-ig 6 millió Ft-ot kapott az ukránoktól, akik a tanyáról folyamatosan szállították el az előállított kábítószert.

A bűncselekményre úgy derült fény, hogy 2011. november 2-án a tanyán a kábítószer előállítása közben tűz ütött ki. A nyomozó hatóság ekkor több, mint 8 kg  kábítószert, és 658 kg kifőzetlen mákszalmát foglalt le.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés