Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás miatt nem jogerősen összesen 10 évet kaptak a NYÍRVV-ügy vádlottjai

| 2017. 06. 21. | 17:10:00
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette volt a vád.
Csalás miatt nem jogerősen összesen 10 évet kaptak a NYÍRVV-ügy vádlottjai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Bocskai Pétert a Nyíregyházi Törvényszék, míg két társa 3-3 év letöltendőt kapott.

A B. P. és társai ellen indított büntetőügyben a Nyíregyházi Törvényszék honlapján olvasható összegzés szerint a vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés - amit információink szerint utóbb az ügyész csalásra módosított.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott a NyírVV Kft. megbízásából útfelújítási munkálatokat végeztetett több vállalkozóval, akikkel fix óradíjban állapodott meg. Később azonban egyes vállalkozók részére olyan kifizetéseket biztosított, amelyek messze meghaladták a már évek óta alkalmazott kölcsönösen előnyös díjakat. 2011. december után ismét más rendszert vezetett be, ezáltal több, mint 2012 márciusában több, mint 29 millió forinttal többet fizetett ki a vállalkozók részére.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott rövid időközönként olyan intézkedéseket tett, melyek az okszerű gazdálkodással ellentétesen egyes üzleti partnerek részére indokolatlan előnnyel jártak, miközben a kft. vagyonát indokolatlanul csökkentették. Szándékos tevékenységének eredményekét

a kft. összesen több, mint 82 millió forint vagyoni hátrányt szenvedett el. A vagyoni hátrány keletkezéséhez II. és II. r. vádlottak szándékos segítséget nyújtottak."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés