Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adták-vették a lányt

| 2017. 07. 17. | 11:35:00
Emberkereskedelemmel vádolnak két futtatót.
Adták-vették a lányt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberkereskedelem bűntettével és gyermekprostitúció kihasználásával vádolja az ügyész a 17 éves lány eladóját és vevőjét - közölte a Szabolcsihírrel dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint

az akkor 17 éves sértett lány már egy ideje szökésben volt a gyermekvédelmi intézetből, amikor 2016 elején a mátészalkai vasútállomáson megismerkedett az I. rendű vádlottal. Megbeszélték, hogy a sértett szállást és ellátást kap a vádlottól, cserébe viszont prostitúcióval fog pénzt keresni, amit teljes egészében át is ad a vádlottnak.

A vádlott már másnap kikísérte a vasútállomásra a lányt, ahol a sértett pénzért közösült férfiakkal. Mindez 5 napon át tartott, és

legalább napi 40 ezer forintot keresett a sértett, amit átadott az I. rendű vádlottnak.

Az állomás parkolójában a sértett megismerkedett a II. rendű vádlottal, aki szintén prostitúcióból élt.

A II. rendű vádlott elmesélte a sértettnek, hogy érdemes Bécsbe menni, mert ott sokkal jobban lehet keresni az ilyen munkával.

Az I. rendű vádlott ezzel egyetértett, és ő javasolta a sértettnek, hogy keressen több pénzt külföldön a teste árulásával. A II. rendű vádlott 15 ezer forintért megvásárolta a sértettet az I. rendű vádlottól, majd közölte vele, hogy a vételár 760 ezer forint volt, amit le kell dolgoznia prostituáltként.

El is vitte a sértettet Bécsbe, ahol kb. két hétig árulta magát az utcán, amivel napi 100 eurót keresett. A pénzt a sértett nem tarthatta meg, azt át kellett adnia a II. rendű vádlottnak.

Az ügyész azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje a vádlottakat és tiltsa el őket a közügyektől. Arra is indítványt tett az ügyész, hogy a bíróság rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a pénzre, amit a sértett keresett nekik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés